TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE HAVUZ YÖNTEMİ NEDİR?
Tüp bebekte havuz yöntemi, düşük over rezervli olgularda denenecek metotlardan bir tanesidir. Düşük over rezervi de kendi içinde, şiddetine göre, bir spektrum oluşturmaktadır. En ağır/derin rezerv azlığı olgularında tercih edilebilir. Amaç transfer edilebilecek embriyo sayısını arttırmaktır.
Anatolia Tüp Bebek Merkezi'nde yapılan tüm tüp bebek uygulamaları ve bireyselleştirilmiş tedavi protokollerimiz ile ilgili detaylı bilgi için tüp bebek sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE HAVUZ YÖNTEMİ NASIL UYGULANIR?
Tüp bebekte havuz yöntemi uygulanırken, bireyselleştirilmiş yumurtalık uyarımı sonrasında, elde edilen embriyolar o ay nakledilmez ve dondurulur (3. veya 5. günde). Ardından bir veya birden fazla yeni uyarım sonrasında elde edilen embriyolar benzer şekilde dondurulur.
Ardından, olgunun yaşı, daha önceki uygulama sayısına göre uygun ön hazırlık sonrasında embriyo çözülür ve transfer edilir.
TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE HAVUZ YÖNTEMİNİN AVANTAJLARI
-
Transfer edilecek embriyo sayısının artması ile transfer başına gebelik oranı artmaktadır.
-
Çiftin olası bir tedavi iptali sonrası tedaviye küserek, tedaviyi bırakması riskini azaltır.
TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE HAVUZ YÖNTEMİNİN DEZAVANTAJLARI
- Yetkin yumurta/embriyo ilk uyarım sonrasında elde edilir ise, gereksiz yere birden fazla uyarım yapılmasıdır. Her bir embriyonun tek başına gebelik şansı ne ise, iki embriyo birlikte transfer edildiğinde de embriyo başına gebelik şansı benzerdir.
Biz de seçilmiş olgularda Anatolia’da embriyo biriktirme önermekteyiz.