Bu yazımızda tüp bebek öncesi neler yapmanız gerektiği, tüp bebek tedavisi öncesinde dikkat edilmesi gereken hususlar ve aklınıza takılan soruların cevaplarını bulacaksınız.
Anatolia Tüp Bebek Merkezi'nde yapılan tüm uygulamalar ve tüp bebekle ilgili detaylı bilgiye tüp bebek sayfamızdan ulaşabilir, süreç sonrasına dair merak ettikleriniz cevaplarını ise tüp bebek sonrası dikkkat edilecekler yazımızdan okuyabilirsiniz.
Tüp Bebek Öncesi Beslenme Nasıl Olmalı?
Tüp bebek tedavisi öncesinde beslenme açısından özel bir sınırlama bulunmamaktadır. Ancak özellikle çiğ etle yapılmış gıdalardan uzak durulması, sebze ve meyveden zengin, akdeniz mutfağı ağırlıklı beslenilmesini tavsiye etmekteyiz.
Tüp Bebek Öncesi Doğum Kontrol Hapı Kullanılır mı?
Tüp bebek tedavisi öncesinde bazı yumurtalık uyarım protokolleri kapsamında doğum kontrol hapı kullanılsa da çoğunlukla doğum kontrol hapı kullanmamaktayız.
Tüp Bebek Öncesi Kullanılan Vitaminler Var mıdır?
Tüp bebek tedavisine başladığımız zaman sadece anne adayına günlük kullanacağı folik asit desteği başlamaktayız. Onun dışında vitamin desteğine gerek olmamaktadır.
Tüp Bebek Öncesi Cinsel Perhiz Nasıl Olmalı?
Tüp bebek tedavisinde yumurta toplama günü erkeğin 2-6 günlük cinsel perhizli olması yani son boşalmanın üzerinden 2-6 gün geçmiş olması tavsiye edilir.
Tüp Bebek Öncesi Hangi Testler Yapılır?
Tüp bebek tedavisi öncesinde anne adayından bazı gebelik öncesi yapılması tavsiye edilen rutin tarama testlerinin yapılmasını planlamaktayız. Bu kapsamda yapılması önerilen testler, tiroid fonksiyon testleri, hepatit ve bulaşıcı enfeksiyonlar ile ilgili tarama testleri ve hikayede başka bir özellik varsa ona uygun testlerdir.
Anatolia Tüp Bebek Merkezi, 2005 yılından bu yana 20 binden fazla ailenin tüp bebek sevincine ortak olmuş, laboratuvar imkanları ve deneyimli ekibi ile Ankara Çankaya’da faliyetlerini sürdürmektedir. Siz de bu ailenin bir parçası olmak için whatsapp üzerinden ya da iletişim sayfamızdan bizimle irtibata geçebilirsiniz.