Çalışmaya, 2007-2013 yılları arasında, tüp bebek uygulaması yapılan 232 kadının, 353 tüp bebek deneme siklusu dahil edilmiş. Tüm kadınlar, tüp bebek uygulaması öncesinde, süt ve süt ürünleri kullanımı açısından sorgulanmışlar. Süt ve süt ürünleri de kendi içerisinde düşük yağlı ve tam yağlı olarak sınıflandırılmış. Ancak süt ürünlerinin az yağlı ya da tam yağlı formlarının kullanımı arasında bir farklılık saptanmamış.
Yapılan analiz sonucunda, süt ürünleri tüketimlerine bakıldığında, en sık kullanılan ürünlerin tam yağlı süt (%32), düşük yağlı süt (%29) ve yoğurt (%19) olduğu belirlenmiş. Hastalar, süt ürünleri kullanım miktarlarına göre dört farklı grupta incelenmişler. Sonuçta gruplar, rahim iç tabakası kalınlık, kan estradiol düzeyi, toplanan yumurta sayısı, döllenme oranları, embriyo kalitesi, klinik gebelik ve canlı doğum oranları açısından karşılaştırılmış.
Anatolia Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi Direktörü Prof. Dr. Hakan Yaralı, bu çalışmanın, bebek sahibi olmak isteyen kadınlar için önemli sonuçlar içerdiğine dikkat çekti. Prof. Dr. Yaralı, sonuçların heyecan verici olması ile birlikte, rapor edilen bulguların daha ileri çalışmalarla teyit edilmesi gerektiğini de belirtti.